Volg ons ook op: Google+
Nestas Communicatie

Behaal ook die 108 PE-punten voor eind 2017! Meld u aan op CorporatieCollege.nl voor een van onze inhoudelijke sterke sessies over relevante thema's speciaal voor bestuurders en RvC-leden van corporaties
Volg ook een van onze cursussen op het terrein van de volkshuisvesting of een van onze vaardigheidstrainingen! >> Kijk voor ons aanbod op CorporatieCursussen.nl, een label van Nestas communicatie
Kopijservice Online: een handig hulpmiddel voor website, Facebook, Twitter en bewonersblad! Neem een abonnement en download onbeperkt artikelen, foto’s, cartoons, strips en puzzels.

Huurrecht voor zorgorganisaties

Vanwege de extramuralisering verhuren veel zorgorganisaties zelf hun woningen aan extramurale klanten. Met welke juridische aspecten krijgt u dan te maken?

Tanja de Groot of Georgie Geurts van VBTM Advocaten praat u deze middag bij over het huurrecht en de individuele huurovereenkomst.

Huurrecht en huurovereenkomsten
Tijdens de cursus wordt stilgestaan bij vragen als: Voor welke huurovereenkomst kiest u en wat staat er in? Kiest u voor koppeling van zorg en wonen in de overeenkomst? Welke rechten en plichten hebben de verhuurder en de huurder? En wat is huurbescherming? Welke mogelijkheden voor tijdelijke huur zijn er  sinds de invoering van de Wet doorstroming huurmarkt? Wat zijn de verplichtingen als u hoort van een woningcorporatie? Moet u passend toewijzen?

De cursus behandelt alle voor zorgorganisaties relevante aspecten van het huurrecht en individuele huurovereenkomsten. Hierbij staat de relatie tussen de zorgorganisatie als verhuurder en de cliënt als huurder centraal.

Na het volgen van deze cursus heeft u inzicht in de uitgangspunten van het huurrecht en de aard en inhoud van de individuele huurovereenkomst. Daarnaast leert u de specifieke (huurrechtelijke) regelgeving kennen die van toepassing is in de huurrelatie tussen een zorgorganisatie en een cliënt.

Er is veel ruimte voor interactie, het stellen van uw vragen en het uitwisselen van ervaringen.


De cursus 'Huurrecht voor zorgorganisaties' behoort tot de cursusreeks Verhuur van zorgwoningen van Nestas communicatie. Deze reeks is een vervolg op de Kennisprogramma’s Extramuralisering - in 2014 en 2015 georganiseerd door het Aedes-Actiz Kenniscentrum Wonen-Zorg (KCWZ). 

Welkom en kennismaking

Toelichting op het programma

De Huurovereenkomst
- Definitie
- Huurovereenkomst/gebruiksovereenkomst
- Totstandkoming
- Onbepaald/bepaald
- Koppeling met zorgovereenkomst/begeleidingsovereenkomst

Rechten en plichten
- Huurder (o.a. goed huurderschap)
- Verhuurder (o.a. gebrekenregeling)

Betrokken partijen naast huurder
- Inwoner
- Medehuurder
- Onderhuurder
- Gevolgen van overlijden van de huurder

Einde huurovereenkomst
- Opzeggingsgronden en formaliteiten
- Overlijden huurder
- Ontbinding bij wanprestatie
- Gevolgen van einde zorgovereenkomst/hulpverleningsovereenkomst

Omschrijving
Huurrecht voor zorgorganisaties

Datum 
Maandagmiddag 4 december 2017

Locatie
Mercure hotel Amersfoort Centre
De Nieuwe Poort 20
3812 PA, Amersfoort

Ontvangst vanaf 12.30 uur met een inlooplunch. Aanvang cursus 13.00 uur. Eindtijd cursus ongeveer 17.00 uur.

Doelgroep
Managers en medewerkers van zorgorganisaties.

Docent
Deze cursus wordt verzorgd door Tanja de Groot, advocaat werkzaam bij VBTM advocaten. Tanja adviseert zorgorganisaties en woningcorporaties op het terrein van scheiden van wonen en zorg en is auteur van diverse voorbeeldhuurovereenkomsten van het Aedes-Actiz Kenniscentrum Wonen-Zorg.

Kosten
De kosten van de cursus bedragen € 295 per persoon, inclusief inlooplunch, koffie, thee en exclusief BTW.

Aanmelden
U kunt zich hier aanmelden voor deze cursus.

Annuleren
U kunt schriftelijk en kosteloos annuleren tot 14 dagen voor de cursus. Bij annulering binnen 14 dagen, brengen wij u de helft van de deelnamekosten in rekening. Bij annulering binnen 36 uur voor aanvang van de cursus of bij niet verschijnen, brengen wij u de volledige deelnamekosten in rekening. U krijgt dan wel de documentatie toegezonden (dit geldt ook voor annuleringen binnen 14 dagen). U kunt zich altijd laten vervangen door een collega.

Organisatie
Nestas communicatie, Esther Rijken
Voor vragen en/of opmerkingen kunt u ons bereiken op telefoonnummer (036) 530 77 00) en per email via nestas@nestas.nl 

 


Omschrijving
Huurrecht voor zorgorganisaties
Maandagmiddag 4 december 2017, Mercure hotel Amersfoort

Kosten
De kosten van de cursus bedragen € 295, inclusief inlooplunch, koffie, thee en exclusief BTW.

Annuleren
U kunt schriftelijk en kosteloos annuleren tot 14 dagen voor de cursus. Bij annulering binnen 14 dagen, brengen wij u de helft van de deelnamekosten in rekening. Bij annulering binnen 36 uur voor aanvang van de cursus of bij niet verschijnen, brengen wij u de volledige deelnamekosten in rekening. U krijgt dan wel de documentatie toegezonden (dit geldt ook voor annuleringen binnen 14 dagen). U kunt zich altijd laten vervangen door een collega.

Verzenden           Wat anderen over ons zeggen

"Wij kijken terug op een zeer geslaagde dag. Het was tip-top verzorgd, goed voorbereid en ook inhoudelijk hebben jullie een uitstekende en inspirerende dag in elkaar gezet. Danielle, jouw dagvoorzitterschap was uitstekend, inhoud, timing, gesprekken met de sprekers en de zaal etc. Hartelijk dank! Complimenten en dank! + ook aan iedereen achter de schermen bij Nestas die dit mogelijk hebben gemaakt."

Gemeente Almere
Goud in Almere, 18 januari 2017

 

CRKBO geregistreerd
Nestas communicatie is geregistreerd in het Centraal Register Kort Beroeps Onderwijs (CRKBO). Wij mogen PE-punten toekennen aan cursussen en bijeenkomsten voor directeur-bestuurders en toezichthouders.Jool Hulstraat 1 - 1327 HB Almere - Tel: (036) 530 77 00 - E: nestas@nestas.nl - Algemene voorwaarden