Volg ons ook op: Google+
Volg ons ook op: Google+
Nestas Communicatie

Vanaf nu te bestellen: de Huurkrant 2018! Bestel 'm nu en u heeft de krant begin april 2018 in huis, op tijd om mee te sturen met het huurverhogingsvoorstel
Fris uw kennis op over de huursombenadering en huurverhoging 2018! Kom naar een van de informatiebijeenkomsten in januari. Aanmelden kan nog!
Volg ook een van onze cursussen op het terrein van de volkshuisvesting of een van onze vaardigheidstrainingen! >> Kijk voor ons aanbod op CorporatieCursussen.nl, een label van Nestas communicatie
Behaal ook die 108 PE-punten voor eind 2017! Meld u aan op CorporatieCollege.nl voor een van onze inhoudelijke sterke sessies over relevante thema's speciaal voor bestuurders en RvC-leden van corporaties
Kopijservice Online: een handig hulpmiddel voor website, Facebook, Twitter en bewonersblad! Neem een abonnement en download onbeperkt artikelen, foto’s, cartoons, strips en puzzels.

Vaardigheidstrainingen voor zorgprofessionals

De zorgsector staat al jarenlang onder druk. Enerzijds neemt de vraag naar zorg toe en anderzijds wordt er alles aan gedaan om de zorguitgaven te verminderen. Er zijn allerlei initiatieven in het land om dit te realiseren, maar ook wordt een deel van de problematiek “opgelost” door steeds meer te vragen van u, de zorgprofessional, waardoor de tijd voor de patiënt/cliënt steeds schraler wordt. 

De praktijk leert dat er veel mogelijkheden zijn om de kwaliteit van de zorg te verbeteren en meer tijd te besteden aan de zorgvragers. Vaak kost het veel tijd om dit te realiseren. Tijd die toch al schaars is maar ook meer tijd dan nodig is. Bovendien zijn de goede ideeën van de zorgprofessionals vaak niet bekend of worden zij niet gehoord.

Vaardigheidstrainingen: ontwikkelen van andere professionele competenties
Zorgprofessionals besteden de nodige tijd aan het bijhouden van hun vak, maar niet of nauwelijks aan het ontwikkelen van andere professionele competenties zoals vaardigheden om wel / meer gehoord te worden en meer invloed te krijgen in de organisatie. Of vaardigheden om resultaatgerichter te werken en daarmee in minder tijd betere resultaten te behalen, zoals cliëntgerichte zorg of het vergroten van de cliëntveiligheid of het implementeren van nieuwe vormen van zorg. Het projectmatig werken is niet of nauwelijks doorgevoerd in de zorg, terwijl de voordelen ervan meer dan bruikbaar zijn.

Trainingsaanbod
Nestas communicatie biedt een aantal trainingen aan die bijdragen aan het ontwikkelen van de genoemde vaardigheden. Trainingen die praktijkgericht zijn, die uitgaan van de vragen en behoeften van de deelnemers en die direct toepasbaar zijn in de praktijk.

Docent
Jan Leo van Deemter verzorgt de trainingen en heeft ruime ervaring als bestuurder en trainer, onder meer in de zorgsector. Hij is als geen ander in staat om in te spelen op de behoeften van deelnemers en stelt de trainingsprogramma’s op in nauw overleg met hun. Ongeacht of dit een open of een in-company training is. De praktijk van de deelnemers is daarbij leidend en vaak worden vraagstukken uit deze praktijk gedurende de trainingen opgelost.
Als bestuurder heeft hij medewerkers onder meer geholpen met het opzetten en realiseren van zorgprojecten en stimuleerde hij hen zich te ontwikkelen tot gelijkwaardige gesprekspartner. 
Als trainer geeft hij deelnemers een “kijkje in het hoofd van de bestuurder” zodat zij leren hoe zij meer voor elkaar kunnen krijgen bij hun eigen leidinggevenden.  

Ervaringen deelnemers
Deelnemers van trainingen zijn enthousiast over de ontwikkeling die zij doormaken. Zij hebben hun 'rugzak' gevuld met direct toepasbare instrumenten en vaardigheden. Zij weten zich meer gezien dan voor de trainingen en bemerken dat hun omgeving ze steeds vaker benaderd als sparringpartner of als senior professional. Het zijn medewerkers die er veel meer toe doen, meer gezien worden en meer mogelijkheden en verantwoordelijkheden krijgen.

Inschrijven
Schrijf u nu alvast in voor de volgende trainingen:

Training Resultaatgerichter werken/projectmatig werken 
Dinsdag 6 maart 2018 & donderdag 29 maart 2018 & woensdag 23 mei 2018 (driedaagse)

Training Timemanagement en omgaan met werkdruk
Donderdag 26 april 2018 

Training Effectiever beïnvloeden 
Dinsdag 2 oktober 2018 & dinsdag 13 november 2018 & dinsdag 4 december 2018 (driedaagse)

Training Overtuigender presenteren
Dinsdag 27 september 2018 & donderdag 22 november 2018 (tweedaagse)
Wat anderen over ons zeggen

"Wij kijken terug op een zeer geslaagde dag. Het was tip-top verzorgd, goed voorbereid en ook inhoudelijk hebben jullie een uitstekende en inspirerende dag in elkaar gezet. Danielle, jouw dagvoorzitterschap was uitstekend, inhoud, timing, gesprekken met de sprekers en de zaal etc. Hartelijk dank! Complimenten en dank! + ook aan iedereen achter de schermen bij Nestas die dit mogelijk hebben gemaakt."

Gemeente Almere
Goud in Almere, 18 januari 2017

 

CRKBO geregistreerd
Nestas communicatie is geregistreerd in het Centraal Register Kort Beroeps Onderwijs (CRKBO). Wij mogen PE-punten toekennen aan cursussen en bijeenkomsten voor directeur-bestuurders en toezichthouders.Jool Hulstraat 1 - 1327 HB Almere - Tel: (036) 530 77 00 - E: nestas@nestas.nl - Algemene voorwaarden