217

Woonkostenkrant 2019

Banner Woonkostenkrant 2017

Wat betaal ik als huurder nou eigenlijk aan woonlasten? En hoe kan ik op deze en andere kosten besparen?

Met de Woonkostenkrant 2019 geeft u uw huurders antwoord op deze vragen. In de Woonkostenkrant vinden uw huurders veel nuttige informatie en handige tips. Met dit keer speciale aandacht voor het besparen van energie, waaronder een interview met een energiecoach.

Gratis artikel voor uw bewonersmagazine of website
Alle bestellers van de Woonkostenkrant 2019 ontvangen een gratis artikel, dat u kunt plaatsen in uw bewonersmagazine of op uw website. Het is een interview met een huurder die succesvol een schuldhulpverleningstraject heeft doorlopen. De boodschap: bij schulden niet afwachten, maar actie ondernemen. Met aan het slot een verwijzing naar de Woonkostenkrant.

Inhoud Woonkostenkrant 2019

Pagina 1
>> Verbruikt u veel of weinig energie?
In steeds meer plaatsen zijn gratis energiecoaches actief. Een interview met een van hen. Met natuurlijk een aantal praktische tips.
>> Wat betaalt u aan wonen?
Een overzicht met de kostenposten huur, servicekosten, water/gas/elektriciteit, heffingen en de inboedelverzekering.

Eigen artikel in plaats van hoofdartikel
Uw eigen artikel en foto op de voorpagina? Als u de individuele versie van de krant in kleur bestelt, is dit gratis. U kunt bijvoorbeeld uitleggen wat u als corporatie doet om de woonlasten voor uw huurders te beperken. U levert een tekst op maat (met foto) en wij zorgen voor de rest. (U krijgt een opgemaakt proef ter fiattering.)


Pagina 2
>> Waarom moeilijk doen als het samen kan?
Wat te doen bij schulden? De boodschap van dit artikel: niet afwachten, maar actie ondernemen. “Soms kom je er gewoon zelf niet uit en moet je hulp accepteren”, zegt Marcel, die een schuldhulptraject heeft doorlopen.
>> Aflossen in 6 stappen
Een makkelijk stappenplan van het Nibud om schulden af te lossen.
>> Handige tips
38 procent van de Nederlanders heeft er moeite mee om rond te komen van hun inkomen. Daarom een aantal tips om te besparen. En 2 tips om kinderen met geld te leren omgaan.

Pagina 3
>> Corporaties lopen voorop
Vóór 2050 moeten alle corporatiewoningen CO2-neutraal zijn, terwijl de huren betaalbaar blijven. Dit artikel laat zien wat dit betekent en hoe corporaties dit voor elkaar willen krijgen.
>> Oproep voor huurders met (dreigende) huurachterstand
In een opvallend kader worden huurders met een (dreigende) huurachterstand aangespoord om contact op te nemen met hun corporatie. Die heeft ervaring met het vinden van een oplossing.

Pagina 4
>> Laat geen geld liggen
Ruim een op de vier Nederlandse huishoudens weet niet of ze recht hebben op toeslagen. Welke toeslagen zijn er? Hoe vraag je die aan? En waar vind je hulp als je niet zo handig bent met internet?
>> Klopt de energierekening wel?
5 tot 10 procent van de energierekeningen kloppen niet. In dit artikel 5 punten waar je op moet letten bij de jaarafrekening van de energieleverancier
>> Gratis bespaarapps
Een paar handige gratis apps die je geld helpen besparen.
>> Rubriek met handige websites

De Woonkostenkrant is een uitgave van Nestas communicatie

De Woonkostenkrant kent verschillende versies:

 • een algemene versie
 • een individuele versie met uw logo op pagina 1 en een tekstkader (85 mm x 130 mm) op pagina 4 in kleur*
 • een individuele versie met uw logo op pagina 1 en een tekstkader (85 mm x 130 mm) op pagina 4 in zwart. 
 • Voordeel van een individuele versie is dat u als afzender duidelijk herkenbaar bent. 


* Eigen artikel op de voorpagina
Wilt u uitleggen wat u als corporatie doet om de woonlasten voor uw huurders te beperken? Dat kan met uw eigen artikel op de voorpagina, in plaats van het hoofdartikel! U levert een tekst op maat (met foto) en wij zorgen voor de rest. Daaraan zijn geen extra kosten verbonden als u de individuele versie van de krant in kleur bestelt. 

De Woonkostenkrant is een uitgave van Nestas communicatie

Schrijfstijl en vormgeving

 • De Woonkostenkrant nodigt uit tot lezen. De teksten zijn duidelijk en spreken aan.
 • Illustraties verlevendigen de inhoud. 
 • De krant is uitgevoerd in full colour en aantrekkelijk opgemaakt
 • Het formaat is A3, gevouwen tot A4. De omvang is vier pagina’s. De krant wordt gedrukt op FSC-gecertificeerd papier.


Bekijk hier alvast de krant zoals die eruit komt te zien.

De Woonkostenkrant is een uitgave van Nestas communicatie

Per exemplaar van de Woonkostenkrant:
- € 0,49 voor leden van Aedes
- € 0,54 voor niet-leden

Meerkosten individuele versie:
- Individuele versie in uw eigen huisstijlkleuren* € 925
- Individuele versie zwart/wit* € 250

Afleverkosten per (kantoor)adres:
         0 -  2.500 exemplaren € 30
 2.501 - 15.000 exemplaren € 55
          > 15.000 exemplaren € 80
Alle prijzen zijn exclusief btw

De Woonkostenkrant online
Wilt u uw huurders liever informeren via uw website? Dan kunt u de Woonkostenkrant 2019 ook bestellen als bladerbare pdf. Wij hosten deze digitale versie van de Woonkostenkrant voor één jaar. Op uw website plaatst u een link naar dit bestand. U kunt hiervoor deze illustratie gebruiken:
>> Hoe zorgt u dat huurders de bladerbare pdf van de Woonkostenkrant op uw website lezen? Lees hier de tips.

Kosten bladerbare pdf
Bestelt u alleen een bladerbare pdf van de Woonkostenkrant? Dan is de prijs afhankelijk van het totale aantal verhuureenheden van uw corporatie. De bladerbare pdf is gratis voor bestellers van de individuele papieren versie van de krant, als u voor 85% of meer van het totale woningbezit bestelt.

Bestellen
Ga naar de KrantenCalculator Woonkostenkrant 2019 voor een berekening van de kosten en om te bestellen.

Voorwaarden bestellen

 1. De minimumbestelling is 100 exemplaren. Wij verzoeken u vriendelijk om een hoger aantal bestellingen op 50 af te ronden.
   
 2. De Woonkostenkrant wordt op maandag 11 november, dinsdag 12 november en woensdag 13 november 2019 geleverd.
   
 3. Alle bovengenoemde prijzen zijn exclusief btw. 
   
 4. Aan deze krant kunnen geen rechten worden ontleend. De regelingen en bedragen die in deze krant worden genoemd, kunnen door nieuwe wettelijke regelingen wijzigen.
   
 5. Niets uit deze uitgave mag worden gebruikt of gepubliceerd zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van Nestas communicatie. Ook het kopiëren van deze krant en het verspreiden en/of plaatsen op uw website is niet toegestaan.


De Woonkostenkrant is een uitgave van Nestas communicatie

Als u een bladerbare pdf van de Woonkostenkrant heeft besteld, wat doet u er dan mee? Zet u deze op uw website en gaat u ervan uit dat huurders de digitale versie van de Woonkostenkrant zelf vinden? Dat blijkt in de praktijk niet altijd te werken.

Hier volgen enkele tips om ervoor te zorgen dat uw huurders de bladerbare pdf van de Woonkostenkrant kunnen vinden en lezen.

 1. Zorg dat de Woonkostenkrant duidelijk op uw website te vinden is. Zet op de Homepage een duidelijke link naar de Woonkostenkrant. U kunt hiervoor ook deze banner gebruiken:
   
 2. Plaats de Woonkostenkrant in een rubriek met huurdersinformatie en/of op een pagina met meer uitingen en publicaties, zoals het bewonersblad van uw corporatie. Een logische plek voor huurders dus.
   
 3. Besteed in uw bewonersblad en/of nieuwsbrief aandacht aan de Woonkostenkrant. Bijvoorbeeld in het artikel ‘Met schaamte los je je problemen niet op’ dat u van ons ontvangt. Vermeld daarbij de plek waar de Woonkostenkrant op de website te vinden is, of vermeld het internetadres van de pagina waar huurders de Woonkostenkrant kunnen vinden.
   
 4. Stuur uw huurders een e-mail waarin u aangeeft dat u het belang van het beperken van de woonlasten onderstreept en dat uw huurders meer informatie hierover kunnen vinden op de website van uw corporatie.


Succes met deze tips! Mocht u nog vragen hebben, dan kunt u uiteraard contact opnemen met Nestas communicatie via (036) 530 77 00.

De Woonkostenkrant is een uitgave van Nestas communicatie


Veluwezoom 32   -  1327 AH Almere   -   T. 036 530 77 00    -   E. nestas@nestas.nl

Algemene voorwaarden    -   Privacyverklaring   

Copyright Nestas communicatie © 2018    -   Powered by Idas B.V. Internet & ICT    -   Sitemap    -   Login