232

Cursus Huurrecht voor zorgorganisaties

Vanwege de extramuralisering verhuren veel zorgorganisaties zelf hun woningen aan extramurale klanten. Met welke juridische aspecten krijgt u dan te maken?

Tanja de Groot of Georgie Geurts van VBTM Advocaten praat u deze middag bij over het huurrecht en de individuele huurovereenkomst.

Huurrecht en huurovereenkomsten
Tijdens de cursus wordt stilgestaan bij vragen als: Voor welke huurovereenkomst kiest u en wat staat er in? Kiest u voor koppeling van zorg en wonen in de overeenkomst? Welke rechten en plichten hebben de verhuurder en de huurder? En wat is huurbescherming? Welke mogelijkheden voor tijdelijke huur zijn er  sinds de invoering van de Wet doorstroming huurmarkt? Wat zijn de verplichtingen als u hoort van een woningcorporatie? Moet u passend toewijzen?

De cursus behandelt alle voor zorgorganisaties relevante aspecten van het huurrecht en individuele huurovereenkomsten. Hierbij staat de relatie tussen de zorgorganisatie als verhuurder en de cliënt als huurder centraal.

Na het volgen van deze cursus heeft u inzicht in de uitgangspunten van het huurrecht en de aard en inhoud van de individuele huurovereenkomst. Daarnaast leert u de specifieke (huurrechtelijke) regelgeving kennen die van toepassing is in de huurrelatie tussen een zorgorganisatie en een cliënt.

Er is veel ruimte voor interactie, het stellen van uw vragen en het uitwisselen van ervaringen.


De cursus 'Huurrecht voor zorgorganisaties' behoort tot de cursusreeks Verhuur van zorgwoningen van Nestas communicatie. Deze reeks is een vervolg op de Kennisprogramma’s Extramuralisering - in 2014 en 2015 georganiseerd door het Aedes-Actiz Kenniscentrum Wonen-Zorg (KCWZ). 

Welkom en kennismaking

Toelichting op het programma

De Huurovereenkomst
- Definitie
- Huurovereenkomst/gebruiksovereenkomst
- Totstandkoming
- Onbepaald/bepaald
- Koppeling met zorgovereenkomst/begeleidingsovereenkomst

Rechten en plichten
- Huurder (o.a. goed huurderschap)
- Verhuurder (o.a. gebrekenregeling)

Betrokken partijen naast huurder
- Inwoner
- Medehuurder
- Onderhuurder
- Gevolgen van overlijden van de huurder

Einde huurovereenkomst
- Opzeggingsgronden en formaliteiten
- Overlijden huurder
- Ontbinding bij wanprestatie
- Gevolgen van einde zorgovereenkomst/hulpverleningsovereenkomst

Data
Dinsdagmiddag 4 december 2018

Locatie
Mercure hotel Amersfoort Centre
De Nieuwe Poort 20
3812 PA, Amersfoort

Vanaf 12.15 uur ontvangen wij u graag met een inlooplunch. Wij vragen u bijtijds aanwezig te zijn. De cursus start om 13.00 uur en eindigt om ongeveer 16.30 uur.

Doelgroep
Managers en medewerkers van zorgorganisaties.

Docent
Deze cursus wordt verzorgd door Tanja de Groot of Georgie Geurts, advocaten werkzaam bij VBTM advocaten. Tanja en Georgie adviseren zorgorganisaties en woningcorporaties op het terrein van scheiden van wonen en zorg en Tanja is auteur van diverse voorbeeldhuurovereenkomsten van het Aedes-Actiz Kenniscentrum Wonen-Zorg.

Kosten
De kosten van de cursus bedragen € 295 per persoon, inclusief inlooplunch, koffie, thee en exclusief BTW.

Aanmelden
U kunt zich hier aanmelden voor deze cursus.

Annuleren
U kunt schriftelijk en kosteloos annuleren tot 14 dagen voor de cursus. Bij annulering binnen 14 dagen, brengen wij u de helft van de deelnamekosten in rekening. Bij annulering binnen 36 uur voor aanvang van de cursus of bij niet verschijnen, brengen wij u de volledige deelnamekosten in rekening. U krijgt dan wel de documentatie toegezonden (dit geldt ook voor annuleringen binnen 14 dagen). U kunt zich altijd laten vervangen door een collega.

Organisatie
Nestas communicatie
Esther Rijken

T: (036) 530 77 00)
E: nestas@nestas.nl 

Loading...
Loading...
Loading...


Jool Hulstraat 1    -   1327 HB Almere    -   T. 036 530 77 00    -   E. nestas@nestas.nl

Algemene voorwaarden    -   Privacyverklaring   

Copyright Nestas communicatie © 2018    -   Powered by Idas B.V. Internet & ICT    -   Sitemap    -   Login